Informatie voor deelnemers:

- Opbouwen
- Afbreken

Opbouwen

Voordat de kunstmarkt open gaat, worden de kramen opgetuigd en voorzien van een lang zeil dat ook de achterkant vrijwel helemaal dicht maakt. Dat gebeurt bij iedere kraam en hoef je dus niet zelf te doen.

Als je rond 10:00 uur komt is alles klaar en kun je meteen jouw kunstwerken plaatsen.

Het is wel handig om een zwarte of donker- blauwe doek mee te brengen, die je over de planken kunt leggen.

De kramen staan steeds met z'n tweeën (aan de zijkant) tegen elkaar, terwijl aan de andere zijkant een kleine ruimte vrij is, die alleen bedoeld is om naar de voorkant van je eigen kraam te kunnen lopen. Hier kun je dus niets neerzetten, want anders kan je buurman/buurvrouw niet meer naar voren lopen.

De kraam zelf is ongeveer 4m lang en 2m breed. De planken zelf zijn ca. 4m lang en 1.20m breed (de rest is loopruimte voor of achter de planken). Zorg dat je niet teveel (of te weinig) meeneemt.

Eventueel kun je op de 'wand' aan de achterkant nog iets ophangen. Maximale (zichtbare) hoogte is hier ca. 1.20m, dus grotere werken kun je niet plaatsen en kun je beter ook niet meenemen.

Zorg dat je 's morgens rond 10:00 uur aanwezig bent, zodat jouw kraam om 11:00 uur, als de kunstmarkt open gaat, ook helemaal klaar kan zijn. Om 10:00 uur kun je met de auto ook nog (via de Spoorstraat) bij de pleinen komen, zodat uitladen van je kunstwerken en andere zaken snel en makkelijk kan gebeuren. Hou er wel rekening mee, dat je niet overal vlak naast de kraam kunt parkeren en dat je een tiental meters moet lopen.

Zorg er verder voor dat je auto om 11:00 uur van het plein en van de straten weg is, want je auto kan er niet blijven staan. Als je de auto in de buurt wilt parkeren, dan zul in de omgeving op een gewone (openbare) parkeerplaats of in een parkeergarage moeten parkeren.

Om de hoek zijn een beperkt aantal (betaalde) parkeerplaatsen, maar daar mag je maar 2 uur parkeren en zul je dus regelmatig moeten bijvullen. Aanbevolen wordt om in een van de parkeergarages te parkeren (2 minuten lopen) of iets verder weg gratis te parkeren (ca. 10 minuten lopen).

Hoe kom ik er?

Met navigatiesysteem:

 • Vul adres in:  Kleine Beekstraat 15,  Venlo
  Dit is postcode: 5911 JZ
 • Je bent dan bij het begin van de kunstmarkt, waar we je opwachten om je je kraam te wijzen.

Als het systeem ouder dan ca. 5 jaar is, volg je beter onderstaande beschrijving (of gebruik je de routebeschrijving die je enkele dagen voor de kunstmarkt per email ontvangt).

 • Als je via de snelweg komt, zorg dan dat je op de A67 rijdt
  Als je via de A73 komt: bij de kruising met de A67 richting Venlo/Duisburg gaan.
 • Op de A67 neem je afslag 40 en aan het einde van de afrit ga je rechtsaf richting Venlo
 • Je rijdt nu door tot de rotonde (Europaplein) en daar neem je de eerste afslag richting Venlo centrum (Krefeldseweg, die over gaat in de Burg. van Rijnsingel).
 • BELANGRIJK: Na het vierde stoplicht ga je helemaal rechts rijden, zodat je niet door de tunnel gaat, maar er rechts langs gaat.
 • Je komt dan bij de rotonde (met fontein voor het NS station), waar je de eerste afslag neemt waardoor je op de Koninginnesingel terecht komt.
 • Nu neem je de eerste weg rechts (Spoorstraat). LET OP: deze is al na een paar meter (meteen na het eerste woningenblok met winkels eronder).
  Hier voor moet je de stoep/drempel op (en over het fietspad heen) om deze straat in te kunnen rijden.
 • Meteen daarna ga je (al na 5 meter) links af (onder het kantoorgebouw door naar de Domanicanenstraat).
 • Op het eind ga je rechts af en meteen weer links af. Dit is de Kleine Beekstraat (aan de zijkant van C&A), waar we je op de opwachten om je je kraam te wijzen.

Enkele dagen voor de kunstmarkt ontvang je nog een mail van ons met deze en andere informatie. Daar zit ook een plattegrond van de omgeving bij, zodat je hiermee bijvoorbeeld parkeergelegenheden kunt vinden, en deze 's middags kunt gebruiken om je auto weer terug te vinden. Neem die plattegrond dus mee!

Wat is handig om mee te nemen?

- Uiteraard al je kunstwerken die je wil laten zien.
- Sokkels, statieven of kleine schildersezels (of balkjes) om de kunstwerken
  op of tegenaan te kunnen zetten
- Doek van ca. 5m bij 2m om over te planken te leggen
- Een stoel is ook wel makkelijk, zodat je niet de hele dag hoeft te staan.
- Als je werken wilt ophangen dan is (zwarte) elektrodraad gemakkelijk
  (denk ook aan een kniptang om deze draad af te kunnen knippen)
- Vergeet ook je visitekaartjes niet
- Papier en pen om adressen van bezoekers te noteren
- Eventueel wat plakband of punaises om te zorgen dat losse
  papieren of vellen niet wegwaaien
- Een vuilniszak, om resten en afval op te bergen
- Neem wat eten en drinken mee (of geld om dit in de buurt te kopen)

De kunstmarkt is in het centrum van Venlo. Winkels en broodjeszaken zijn dichtbij. Bij de kunstmarkt liggen diverse horecagelegenheden met terras en ook een snackbar. Kortom, makkelijker kan het bijna niet.

Indien nodig zal enkele dagen voor de kunstmarkt nog aanvullende informatie op deze pagina getoond worden. Kom dus vlak voor de kunstmarkt nog even naar deze site om eventuele nieuwe informatie te lezen.